За 100 евра позовите телефоном: Од јутрос ради кол центар, креће и исплата пензионерима

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаНовчанице од 5, 10 и 20 евра
Новчанице од 5, 10 и 20 евра - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви пунолетни држављани, који имају личну карту и пребивалиште у Србији од данас могу да се пријаве путем контакт-центра за једнократну помоћ од 100 евра.

Претходно је 13. маја почело пријављивање електронским путем, преко портала Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс, пише Б92.

Број телефона контакт-центра је 0800 101 100.

Приликом подношења пријаве, пунолетни држављани Републике Србије достављају следеће податке: јединствени матични број грађанина (ЈМБГ), регистарски број важеће личне карте, назив банке код које је отворен или ће бити отворен рачун на који се уплаћује једнократна новчана помоћ.

Пријава за 100 евра - Sputnik Србија
За 100 евра се пријавило 2,35 милиона људи: Познато и када крећу прве уплате

У контакт-центру ће грађани имати прилику да чују аутоматски снимљен глас, коме ће моћи да оставе своје податке. Матични број и број личне карте ће грађани уносити користећи бројеве телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер.

Примаоци пензија и корисници новчане социјалне помоћи аутоматски су пријављени за исплату једнократне помоћи, односно нема потребе да се пријављују. Исплата за примаоце пензија почеће данас.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала