Заточио те подгорички дахија, али си слободнији од свих: Порука епископа Сергија Јоаникију

© Фото : YT/Острог Тв СтудиоЕпископ бихаћко-петровачки г-дин Сергије
Епископ бихаћко-петровачки г-дин Сергије - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако утамничен, слободнији си од свих оних који су те затворили, а браћа која су те бранила и која ће те одбранити, нису ништа друго до војска Светог Василија, наследници часних предака који су гинули на Мојковцу и Грахову, бранећи само оно без чега би изгубили себе, написао је владика бихаћко-петровачки Сергије у писму ухапшеном владики Јоаникију.
Протестна молитва испред Ђурђевих ступова поводом хапшења владике Јоаникија - Sputnik Србија
Оченаш за подршку ухапшеном владики: На хиљаде Беранаца очитало молитву /видео/

„Утамничени брате, нема тог полицијског мрака који може затамнити светост Светог Василија, нити има тог зла које ће прекрити темеље истинске Црне Горе. Да је то тако сведочиш и сам, неправедно заточен вољом подгоричког дахије, чији послушници, за шаку сребрењака, себе стављају у улогу Јуде, не марећи о себи и своме потомству“, наводи се у писму објављеном на сајту Епархије бихаћко-петровачке.

„Ми, твоја браћа у архијерејству, али и твоја многобројна духовна деца, пријатељи и поштоваоци, са зебњом пратимо сва дешавања у вези твогa заточења, верујући и надајући се да ћеш што пре слободан угледати сунце слободе, те да ће та слобода обасјати ону већинску Црну Гору која следи тебе и нашег митрополита Амфилохија“, пише епископ Сергије.

„Знам да ћеш из ове невоље изаћи већи и виши но што иначе јеси, зато више страхујем за оне што те прогоне, надајући се да неће истрајати у своме безумљу, јер тебе, свакако, не могу сломити, али зато могу навући гнев на себе и своје потомке“, наводи епископ бихаћко-петровачки.

„Да није таме ни сјаја не би било, да није злих ни добре не бисмо познали, да није ноћи ни зори се не бисмо радовали. Владико и брате Јоаникије, већа је истинска Црна Гора, која ноћас моли за тебе, него безумље безумних. Зато те поздрављам целивом љубави и молитвама, верујући да ће ускоро доћи дан када ћемо сви заједно служити свету литургију, радујући се Ономе који нам је рекао: „Мене су гонили и вас ће гонити“. Пред зору је најтамније“, закључује епископ Сергије.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала