Америка шаље помоћ Русији: 200 респиратора за борбу против короне

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаАпарат за вештачко дисање (респиратор) у одељењу за реанимацију Центра за инфективне болести у Москви
Апарат за вештачко дисање (респиратор) у одељењу за реанимацију Центра за инфективне болести у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
САД ће донирати Русији 200 респиратора, које ће америчка војска почети да испоручује наредне седмице, преноси портал „Воис оф Америка“.

Како се наводи, уређаји се производе у Калифорнији.

Педесет респиратора биће спремно за слање у медицински центар у Москву 20. маја, док ће још 150 уређаја бити испоручено руској страни 26. маја.

Истиче се да ће америчка влада сносити трошкове производње и испоруке респиратора у Русију, што ће их коштати око 4,7 милиона долара.

Притом, амерички званичници истичу да су респиратори предвиђени за руски народ и не сигнализирају партнерство са руском војском.

Уређаје ће у Русију доставити амерички војни транспортни авион, што се сматра најбољом опцијом услед „изузетно ограничених комерцијалних летова“.

Раније је амерички председник Доналд Трамп саопштио је да је руски председник Владимир Путин прихватио његов предлог да пошаље Русији респираторе, јавио је Ројтерс.

У Русији је за протекла 24 часа од вируса корона умрло још 119 људи, чиме је укупан број преминулих порастао на 2.537, сапоштено је из Оперативног штаба за борбу против ширења вирусне инфекције.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала