Бивши црногорски министар полиције: Грађани неће трпети терор и тиранију

© Sputnik / Спутњику уступио Владимир ВуковићОкупљени народ у Никшићу и кордон полиције
Окупљени народ у Никшићу и кордон полиције  - Sputnik Србија
Пратите нас
Црногорске власти тероришу православну већину грађана државе под изговором да се боре против ковида 19, изјавио је бивши министар унутрашњих послова и лидер странке Уједињена Црна Гора Горан Даниловић, истакавши да народ неће ћутке трпети терор и тиранију.
„Шокиран сам методама којима црногорски режим реагује на протесте грађана током пандемије која још траје. Незадовољство људи је огромно и, по мом мишљењу, то је оправдано. Злоупотребљавају здравствене мере, власти их селективно примењују и користе сваку прилику да их искористе против православне већине, верника и свих који знају разлику између слободе и тираније“, рекао је Даниловић.

Он је истакао да се плаши да ће сурове акције власти довести Црну Гору у стање великог ризика са тешким и непредвиђеним последицама.

„Међународна заједница мора реаговати, јер је поступцима, као што је хапшење епископа и свештеника и свих који покушавају да смире ситуацију, она доведена до кључања. Наравно да је здравље на првом месту, али поред тога и поштовање појединца, слободе и права, устава, закона“, подсетио је бивши министар.

Према његовим речима, „не могу допустити да се власти односе према њима као према преступницима“.

„Ситуација ће ескалирати и плашим се да ће се то лоше одразити и на европску будућност Црне Горе, њен економски опоравак и унутарполитичку стабилност“, нагласио је Даниловић.

Он сматра да сваки грађанин има право да се одупре кршењу устава и закона „који предуго трају у Црној Гори“.

„Људи неће ћутке трпети терор и тиранију. Одговорност за последице треба на себе да преузме влада која се неприхватљиво понаша према сопственом народу, скоро као терористи који нападају невине и слабе“, закључује министар.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала