Дачић: Дешавања у Црној Гори на ивици братоубилачког рата

Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић изразио је данас забринутост због дешавања у Црној Гори и оценио да су тензије скоро довеле до почетка братоубилачког рата између Срба и Црногораца.

Дачић је казао да до сада није забалежено да се у некој земљи хапси владика Српске православне цркве, пренео је Танјуг.

„Први пут долазимо у ситуацију да малтене почиње братубилачки рат између Срба и Црногораца ма како се ко звао. Замислите да ми сада хапсимо муфтије или бискупе“, рекао је Дачић за ТВ Прва, коментаришући дешавања у Црној Гори после хапшења владике СПЦ Јоаникија и свештеника који су ноћас пуштени из притвора.

После пуштања из притвора, епископ Јоаникије је поручио да је црногорска власт заратила са Његошем, а сад и са Светим Василијем.

Епископ будмиљанско-никшићки Јоаникије и свештеници Српске православне цркве Слободан Јокић, Данило Зиројевић, Жељко Ројевић, Остоја Кнежевић, Мирко Вукотић, Василије Брборић, Драган Крушић и Никола Маројевић пуштени су око поноћи на слободу.

Основно државно тужилаштво у Никшићу ноћас је донело одлуку да се Јоаникије и свештеницима СПЦ не продужи притвор.

Епископу будимљанско-никшићком Јоаникију било је одређено задржавање до 72 сата због литије која је одржана на дан Светог Василија Острошког у граду под Требјесом, а због, како је образложено, кршења мера за сузбијање вируса корона.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала