Голикова: Стопа смртности од вируса корона у Русији 7,5 пута нижа него у целом свету

© Sputnik / Владимир Баранов / Уђи у базу фотографијаМосква
Москва - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседница руске владе Татјана Голикова изјавила је да је стопа смртности од вируса корона у Русији 7,5 пута мања него у целом свету.

Она је то изјавила у емисији „Вести недеље“ на каналу „Русија 1“.

Недавно је лист „Фајненшел тајмс“ објавио да би смртност од вируса корона у Русији могла бити и 70 одсто већа од званичне статистике.

Према званичним подацима, у априлу је од ковида 19 у Москви и Санкт Петербургу умрло 629 људи. Међутим, како тврди лист, позивајући се на сопствену анализу, у оба града је тог месеца умрло 72 одсто више људи у односу на просек у последњих пет година: 1.841 особа у Москви и 232 у Санкт Петербургу, што је укупно 2.073 особе.

Голикова је тада рекла да Русија никада није манипулисала званичном статистиком. Према речима представника Светске здравствене организације, у Русији нема свесног смањивања броја смртних случајева због ковида 19.

Реаговала је и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова која је рекла да ће редакцијама листова „Фајненшел тајмс“ и „Њујорк тајмс“ бити упућени захтеви да демантују објављене дезинформације о вирусу корона у Русији.

Према последњим подацима, у Русији је за протекла 24 часа од вируса корона умрло још 119 људи, чиме је укупан број преминулих порастао на 2.537.

Поред тога, број новооболелих порастао је за 9.200 до укупно 272.043, наводи се у саопштењу.

Највише новооболелих регистровано је у Москви, чак 3.505 људи, док је у Московској области забележено 937 нових случајева, а у Санкт Петербургу – 525.

Током јучерашњег дана из болница је пуштено 4.940 људи, чиме је укупан број излечених порастао на 63.166.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала