Плава пчела није изумрла

© Sputnik / Лев Устинов / Уђи у базу фотографијаТерапију може да спроводи само дипломирани лекар – апитерапеут. Обраћање народним исцелитељима се категорички забрањује.
Терапију може да спроводи само дипломирани лекар – апитерапеут. Обраћање народним исцелитељима се категорички забрањује.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Научници с Флориде поновно су уочили ретку плаву пчелу која је задњи пут виђена пре четири године и за коју се сматрало да је вероватно изумрла.
„Мислио сам да је нећемо више наћи, тако да сам био јако узбуђен када смо је видели“, рекао је ентомолог Чејс Кимел са Универзитета Флорида, који је пронашао пчелу.

Кимел је опазио овог представника ретке врсте када су он и колега уграђивали станиште за пчеле на гребену “Lake Wales“.

“Приметили смо сјајну плаву пчелу како хвата цвијет и трља главу о његов горњи део два или три пута пре него што прелази на други цвет“, рекао је Кимел за ЦНН, преноси портал Индекс.

„Читали смо о том јединственом понашању, али нисмо очекивали да ћемо то и видети“, додао је.

Иако проналазак ове пчеле указује на то да је она још увек присутна и да није изумрла, ипак се мало зна о понашању ове врсте, биологији и условима станишта.

Кимел и његов сарадник Џарет Даниелс тренутно раде на двогодишњем истраживачком пројекту како би утврдили тренутну популацију те врсте, њене навике и методе храњења.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала