Поклонска: Односи Кијева и Москве напети, не доливати уље на ватру прогнозама о распаду Украјине

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег спољнополитичког одбора Државне думе Русије Наталија Поклонска
Заменик председавајућег спољнополитичког одбора Државне думе Русије Наталија Поклонска  - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменица председница Комитета Думе за међународна питања Наталија Поклонска каже да не треба правити прогнозе на рачун распада Украјине, како се не би доливало уље на ватру ионако напрегнутих односа између Москве и Кијева.

Она је на тај начин прокоментарисала изјаву заменика председника комитета Савета федерације Русије за међународна питања Владимира Џабарова да би Украјина могла да изгуби градове Одесу, Херсон, Николајев и Запорожје, јер су поделе унутар друштва веома дубоке.

Према његовим речима, Русију забрињава актуелна ситуација у Украјини јер председник Владимир Зеленски у суштини не влада земљом, док „одређене силе“ могу поткопати државност Украјине.

„Нећу подржати мишљење колеге из Савета федерације из једног разлога. После државног преврата у Украјини су наступила тешка времена, једном речју расуло: грађански рат, бес национализма, безакоње. Зато је потребна мудрост, невероватна честитост и смелост руководства да би се увео ред у земљи. Има ли садашње руководство те квалитете или нема – не знам, време ће показати“, рекла је Поклонска.

Она је подсетила да су односи између две земље напети, а да би се они нормализовали потребно је стрпљење и уздржаност, а што је најважније не доливати уље на ватру.

„Ја сам млад политичар, без великог искуства, али искрено волим и Русију и Украјину и зато сам уверена да је потребна промена реторике и зато није пожељно правити сличне прогнозе“, закључила је Поклонска.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала