Где је нестао 41 путник са корона лета?

© Fotolia / HxdylПразан авион
Празан авион - Sputnik Србија
Пратите нас
На лету Франкфурт-Загреб организованом 2. маја било је 115 путника, а не 74 како се тврдило, наводи Јутарњи лист и пита где је нестао 41 путник са лета.

На лету “Кроациа Ерлајнс” који је стигао у Загреб из Франкфурта 2. маја било је 14 особа које су позитивне на корона вирус, преноси портал б92. 

Чак девет оболелих су радници фабрике “Ђуро Ђаковић Монтажа” из Славонског Брода који су се враћали из Шведске, а данима се тврдило да су на лету биле 74 особе, али Јутарњи тврди да су сазнали да је на лету било чак 115 људи

“Укупно је на наведеном лету било 115 особа, од чега је 10 особа напустило Хрватску”, рекла је докторка Звјездана Ловрић Макарић, која је као епидемиолог била задужена за тај лет. 

Директор Хрватског завода за јавно здравље Крунослав Цапак каже да је дошло до неспоразума

“Један колега радио је групу од 74 путника, а то је група из које су сви до сада оболели. Други колега радио је групу од 41 особе из које засад нема позитивних”, рекао је Цапак. 

Портал Индекс наводи да је послао питање “Кроациа Ерлајнсу” о броју путника.   

Како је тај портал сазнао, међу зараженима с лета је и члан посаде те авио-компаније. 

За првог позитивног на корона вирус са лета сазнало се 5. маја. Био је то први позитивни радник фабрике “Ђуро Ђаковић” који се вратио из Шведске заједно с колегама.  

Након њега, позитиван налаз добило је још шест његових колега и двојица из Пожешко-славонске жупаније који су били на лету. 

Објављено је и да су међу позитивнима још четири особе, путници с подручја Сиска (1), Задра (1) и Пуле (2). 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала