Помпео: Сарађујем са Русијом од кад сам радио за ЦИА

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Уђи у базу фотографијаАмерички државни секретар Мајк Помпео
Амерички државни секретар Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Сарађујем са Русијом од кад сам радио за ЦИА и уверен сам да Русија и САД могу успешно заједно да раде у бројним областима, укључујући и у борби против пандемије и тероризма, без обзира на постојећа неслагања, изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео у интервјуу за „Вашингтон Егзаминер“.
„Од времена када сам био директор ЦИА, тесно сарађујем с Русијом, спречавајући терористичке нападе. Та земља нам је помогла пружајући нам информације и спасила животе Американаца. Ми смо, с друге стране, помогли Русима да спрече терористички напад који је се припремао у Санкт Петербургу“, истакао је он говорећи о успешној сарадњи с Русијом у борби против тероризма.

Амерички државни секретар се осврнуо и на сарадњу Русије и САД у борби против короне и рекао да су САД послале медицинску опрему у Русију.

„Драго нам је што можемо да помогнемо Русији у борби против вируса. Када је председник (Доналд Трамп) разговарао телефоном са председником (Владимиром Путином) пре око недељу дана, Трамп је одлучио да пружи Русима озбиљну помоћ. Опрема за тестирање и респиратори су већ на путу (ка Русији)“, рекао је Помпео.

Он је такође подсетио на постојање несугласица двеју земаља.

„Када сарађујемо са Русима по овим питањима, ми им тачно кажемо шта очекујемо“, закључио је он.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала