Русија оптужила Европу да води информациони рат

© Sputnik / Владимир Баранов / Уђи у базу фотографијаМосква
Москва - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф међународног комитета Савета федерације Константин Косачов сматра да европски чиновници настављају да воде „хибридни рат“ против Русије, без обзира на пандемију вируса корона.
„Без обзира на вирус, информативни рат тече по плану: званични председник Европске комисије за иностране послове Петер Стано у интервјуу за немачки Билд још једном је "маркирао" руску пропаганду“, рекао је Косачов.

Сенатор је оптужио Стана да следи лични интерес, ширећи теорију о руској завери. Европски комесар је представник „East Stratcom Task Forse“ – службе која се бави борбом против дезинформација. Косачов сматра да из тог разлога Стано жели да настави „хибридни рат“ и добије новац за финансирање своје службе.

„Није случајно почетком априла управо председник ЕУ на позив многих политичара света, од генералног секретара УН до европских парламентараца, да се укину санкције у условима пандемије Ковид-19, посебно нагласио: у ЕУ не виде проблем у останку на снази антируских санкција нити разлог за њихово укидање“, нагласио је члан Савета Федерације.

Стано је у интервјуу таблоиду „Билд“ оптужио Русију за ширење теорије завере и дезинформације о вирусу корона. По његовим речима, ширењу теорија и дезинформација помажу различити извори, блиски Кремљу и руски државни медији. Ширење таквих информација, уверен је Стано, може да има значајне последице за јавно здравље.

Пример дезинформација и о којим конкретно медијима зсе ради.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала