Ширење вируса корона у Русији заустављено, стање се стабилизује

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Уђи у базу фотографијаШефица Руског државног органа за санитарни надзор и контролу Ана Попова
Шефица Руског државног органа за санитарни надзор и контролу Ана Попова - Sputnik Србија
Пратите нас
Ширење вируса корона у Русији је сада заустављено, примећује се стабилизација ситуације у целој земљи, изјавила је шефица Руске службе за санитарни надзор и контролу („Роспотребнадзор“) Ана Попова.

„Сви региони су успели да стабилизују ситуацију што је, наравно, резултат пажљиве бриге о здрављу“, истакла је Попова у интервјуу за телевизију „Русија 24“.

Она је додала да ће становници и на лето морати да се придржавају истих превентивних мера, како би се смањио ризик од заразе вирусом корона.

Према њеним речима, већи део популације у земљи није био заражен, јер су поштовали превентивне мере.

Губернатор Московске области раније је изјавио да је од 18. маја у том региону могуће постепено слабљење мера, које су уведене у циљу спречавања ширења вируса корона.

Он је истакао да, пре него што почну са слабљењем ограничења, анализираће се три параметра: коефицијент распрострањености болести, капацитет слободних болничких места и број тестова.

Делимично укидање ограничења односиће се на индустријска и прерађивачка предузећа и грађевинарство.

У последња 24 сата у Русији је регистровано 9.709 новооболелих од вируса корона, а највише нових пацијента регистровано је у Москви – 3.855.
Укупан број оболелих достигао је цифру од 281.752, при чему 42 одсто новооболелих нема симптоме.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала