У Чешкој усвојен тајни документ против руских компанија

© Sputnik / Маријана КолаковићПраг, панорама
Праг, панорама - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Чешке усвојила је тајни документ којим се забрањује руским и кинеским компанијама да учествују на тендеру за изградњу новог електроблока на атомској централи „Дуковани“, пише чешки портал „Denik N“.
Како се наводи, овај документ је усвојен још 27. априла. У складу са њим, радове на станици не могу изводити компаније које представљају „стратешку претњу националној безбедности“. Извор листа тврди да се ради, највероватније, о Русији и Кини.

Потпредседник Владе Чешке Карел Гавличек изјавио је да се питања развоја националне нуклеарне енергетике разматрало иза затворених врата.

Подсетимо, почетком априла у Прагу је био демонтиран споменик маршалу СССР Ивану Коњеву. Због тога, министар одбране Русије Сергеј Шојгу је замолио шефа Истражног комитета Русије Александра Бистрикина да казни прашке чиновнике.

Након тога у чешким медијима појавиле су се дезинфомације да су у Чешку стигле руске дипломате са отровом којим су, наводно, требале да убију локалне чиновнике који су одговорни за демонтажу споменика.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала