Америка би да видео-игрицама реши социјалне проблеме Украјине

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаЗаставе САД и Украјине
Заставе САД и Украјине  - Sputnik Србија
Пратите нас
Стејт департмент Сједињених Америчких Држава планира да социјалне проблеме украјинског друштва реши помоћу „озбиљних видео-игрица”. У том циљу, америчка амбасада у Кијеву, расписала је конкурс за организације, преноси руска телевизија „РТ”.
„Основни стратешки циљеви су: учвршћивање пословних односа између САД и Украјине путем транспарентне платформе за сарадњу, стварање најбољих услова за пословање, као и решавање социјалних проблема Украјине преко припреме ‘озбиљних видео-игрица’”, пише у документу.

У оквиру пројекта, планирано је да се окупи око 50 стручњака и програмера почетника из Украјине, као и да се за њих организује семинар на тему социјалних питања, за време ког ће његови учесници почети рад на „озбиљним видео-игрицама”. Предавачи ће бити стручњаци из Украјине и САД, као и представници америчких компанија — произвођача видео-игрица.

Стејт департмент планира да за овај пројекат издвоји до 100 хиљада долара. Како се наводи, он ће помоћи уласку америчких компанија у индустрију видео-игрица Украјине, као и стварању платформе за сарадњу између програмера из САД и њихових украјинских колега.

Подсетимо, у фебруару је Вашингтон саопштио о плановима реализације програма у Украјини, који ће омогућити да се „прошири текући дијалог унутар украјинског друштва” у вези с политичким и социјалним питањима, који је од великог значаја у контексту „евро-атлантског развоја” украјинске државе.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала