Објављена нова правила о путовањима у Русији током пандемије

© Sputnik / Руслан Кривобок / Уђи у базу фотографијаНа аеродрому "Шереметјево"
На аеродрому Шереметјево - Sputnik Србија
Пратите нас
„Роспотребнадзор” припремио је нове препоруке за путовање ваздушним, воденим и друмским саобраћајем у Русији у условима пандемије вируса корона, у складу с којима се авио-превозницима саветује да због физичке дистанце међу путницима попуњеност капацитета буде 50 одсто.

Одговарајући прописи објављени су на сајту ове установе.

Пре свега, ради се о продаји авио-карата и распореду седења путника у авионима уз поштовање физичке дистанце међу путницима.

„Број путника у једном авиону не би требало да буде већи од 50 одсто укупног броја путничких места“, наводи се у саопштењу.
Стјуардеса на међународном аеродрому Шереметјево - Sputnik Србија
Русија: Међународни летови могући од лета, држава помаже и авио-компаније и аеродроме

Такође, препоручује се да путници не седе у непосредној близини једни од других, већ на удаљености, укључујући један ред испред и један ред иза путничког места.

Поред тога, у „Роспотребнадзору“ подсетили су на потребу поштовања општих захтева — дезинфекцију опреме, мерење температуре запосленима и путницима, обезбеђење довољних количина личних заштитних и антисептичких средстава, као и на ограничења због карантинског режима у регионима.

CC0 / / Кабина авиона
Објављена нова правила о путовањима у Русији током пандемије - Sputnik Србија
Кабина авиона

Подсетимо, министар за саобраћај Русије Евгеније Дитрих сугерисао је средином маја да ће услед физичке дистанце приликом смештања путника у авион доћи до значајног повећања цена карата. Истовремено, према његовим речима, да би летови били исплативи, попуњеност авиона мора износити 72-75 процената. Због тога у влади сматрају да је увођење физичке дистанце у авионима непрактично.

Празан авион - Sputnik Србија
Авио компаније упозоравају: Нећемo да летимо по идиотским правилима

О могућем распореду седења путника у авионима уз придржавање физичке дистанце такође се говори у предлогу „Росавијације“ за етапно укидање ограничења која су била уведена због пандемије ковид 19. У документу се, конкретно, предвиђа да се у првој фази ограничи кретање путника у авиону и позивање посаде. Такође, путницима може бити забрањен улазак у авион у јакнама или капутима, већ ће бити обавезно да буду упаковани у посебну кесу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала