Руски амбасадор у УН: Запад нас оптужује за свашта, то је део информационог рата

© AP Photo / Mary AltafferАмбасадор Русије у УН Василиј Небензја на седници Савета безбедности
Амбасадор Русије у УН Василиј Небензја на седници Савета безбедности - Sputnik Србија
Пратите нас
Запад оптужује Русију да кочи прекограничну помоћ у Сирији, а заборавља да сам, санкцијама, погоршава хуманитарну ситуацију у тој земљи, оценио је руски амбасадору УН Василиј Небензја, истакавши да је све то део информационог рата против Русије.

Повод за ову оцену је предстојећа седница Савета безбедности УН о ситуацији у Сирији на којој, између осталог, на дневном реду треба да буде и Резолуција о механизму прекограничне помоћи Сирији чији рок истиче у јулу.

Та Резолуција је већ продужавана у јануру с тим да су Сирија и Русија инсистирале да се пребацивање помоћи не врши више преко четири пункта, него два, страхујући да се преко неких, као што је Ел Јарубија, осим хуманитарне помоћи, пребацује оружје за курдске снаге а пружање помоћи се не координише са званичним Дамаском.

„Нас оптужују за много што шта. И не само кад је реч о Сирији. На жалост, то је део информационог рата“, рекао је амбасадор за „Комерсант“.

Како је подсетио, зимус су услови у Идлибу били веома тешки и становништво не би преживело без прекограничног механизма хуманитарне помоћи.

„Руководили смо се тиме и сагласили смо се са продужетком механизма у јануару. Зато Русија нема за шта да буде оптужена. Објективно ћемо разматрати ситуацију“, додао је Небензја.

Како је истакао, западни партнери воле да не примећују да њихове санкције против Дамаска воде ка томе да сиријске власти не могу да купе неопхопдну медицинску опрему.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала