Више од 50 инцидената у Шиду: Безбедније од доласка војске

Пратите нас
Заменик председника општине Шид Зоран Семеновић каже да је ситуација у Шиду далеко безбеднија од доласка припадника Војске Србије. Војска безбеђује три прихватна центра за мигранте на територији те општине, а да је у претходна 24 сата забележено више од 50 инцидентних ситуација.

Он је за ТВ Прва рекао да су у претходна 24 сата припадници Војске у сарадњи са припадницима МУП затекли мигранте ван прихватних кампова и ван места предвиђених за њихову редовно кретање, а да је у току ноћи било неколико мањих инцидената и да је забележено да су поједини таксисти са возилима кикиндских и београдских таблица довозили групе миграната у Шид.

Навео је да су брзим интевренцијама безбедносних снага ти мигранти враћени у прихватне центре где су задржани, преноси Танјуг 

Семеновић је рекао да су мигранти били без заштитних маски и да оправдано страхује да би због тога могла да се погорша епидемиолошка слика на територији целе општине Шид. 

Подсетио је да су грађани Шида у претходних седам дана имали одређених проблема због миграната, али да је у претходна два дана, када су по наредби врховног командата Александра Вучића у Шид дошли припадници Војске Србије, осетно побољшана безбедност. 

Вучић је мере у Шиду наложио на основу безбедносних процена надлежних служби и захтева грађана Шида, како би се обезбедио мир и безбедност грађана

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала