Амерички амбасадор: Не мешам се у унутрашње ствари Србије, али изађите на изборе

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICЕнтони Годфри
Ентони Годфри - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри изјавио је да САД у потпуности разумеју циљеве Србије, пре свега настојање да постане чланица ЕУ, те је навео, без жеље да се меша у унутрашње ствари друге земље, да грађани имају прилику да на изборима 21. јуна изразе своје ставове и да је важно да сви учествују у изборном процесу.

„Није подесно да се амбасадор на било који начин меша у унутрашње политичке ствари земље у којој службује, али имао сам прилику да се сретнем са бројним политичким лидерима у овој земљи и САД разумеју укупне циљеве Србије. Чланство Србије у ЕУ САД у потпуности подржавају“, рекао је Годфри за ТВ „Прва“.

Он је рекао да је циљ САД да Србија настави да се развија и да постане просперитетна земља у којој ће бити реализовани сви њени идеали, демократске институције, да људи уживају у просперитету, где постоје мир и трговина са суседима и да САД у том правцу желе да помогну, преноси Танјуг.

„Наш став је да се то може најбоље постиће развијањем демократије у Србији. Постоји одлична прилика за то 21. јуна, да људи изразе своје ставове и ми се надамо, а ту наду деле и наше европске колеге, да ће сви изаћи на изборе“, рекао је Годфри.

Он је навео да не шаље поруку конкретно опозицији, већ као и, како каже, његове колеге у ЕУ, каже да би сви требало да учествују у том процесу, јер сви ставови и мишљења морају бити представљени.

Годфри је истакао да бојкот избора неће бити од помоћи демократији у Србији и да ће бити боље да што више људи учествује на изборима.

Амбасадор је додао да би предложио српским пријатељима и да би од велике помоћи било да се мало више гледа у будућност, а не у прошлост.

„Да покушамо да установимо у ком правцу Србија жели да иде, уместо онога што се дешавало у прошлости“, навео је Годфри.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала