Кинески медији оценили борбену способност руског ловца Су-34

© Sputnik / Игорь Коваленко / Уђи у базу фотографијаАвион руских ваздушно-космичких снага Су-34
Авион руских ваздушно-космичких снага Су-34 - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски ловац-бомбардер СУ-34 одликује висок степен борбене способности, добре маневарске могућности, велика брзина као и моћан арсенал за уништавање копнених и морских циљева, пише кинески лист „Хуанћу шибао”.

Бомбардер, како се још наводи у чланку, у стању је да носи 12 врста наоружања, укључујући ракете за уништавање копнених и надводних циљева, као и вођене и касетне авионске бомбе.

У чланку је такође наглашена способност авиона да изврши „Кобра” акробацију – која у борби помаже да се хитно смањи брзина, што омогућава да се непријатељски ловац из непосредне близине „стресе с репа” и одабиром покретних циљева „превари” радар.

Чланак такође говори о посебном дизајну ваздухоплова, укључујући нос у облику „кљуна патке”, који омогућава постављање ефикаснијег радара с великим пречником деловања.

© Flickr / poter.simonСухој Су-34 у лету
Кинески медији оценили борбену способност руског ловца Су-34 - Sputnik Србија
Сухој Су-34 у лету

Ловац-бомбардер Су-34 по борбеним способностима спада у генерацију авиона 4+. Предвиђен је за извођење прецизних ракетно-бомбашких напада по копненим циљевима при оперативној и тактичкој дубини, као и за уништавање ваздушних циљева.

Међу карактеристикама авиона је и домет лета до четири хиљаде колиметара и максимална брзина до 1,9 хиљада километара на час, као и најновији систем за управљање наоружањем.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала