Путин: Пандемија нас је довела у јединствену ситуацију, зато су и мере подршке исто такве

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин оценио је да је актуелна ситуација у вези с пандемијом вируса корона јединствена, да оставља последице у свим сферама живота и да су због тога и одлуке о подршци грађанима и привреди такође јединствене и да се користе огромни ресурси.
„Ситуација у којој се налазимо је апсолутно јединствена и за нашу земљу и за цео свет. Ништа слично не памтимо. Одлуке које доносимо и предлажемо држави, привреди, грађанима, а тичу се подршке, такође су уникалне“, рекао је Путин.

Никада до сада, додао је он, за потребе подршке нису коришћени толики ресурси.

„Хвала богу да их имамо захваљујући претходној финансијској, макроекономској и економској политици у целини. Инфлација се донекле успорава, рубља почиње да јача“, истакао је руски председник на састанку путем видео-линка о реализацији мера за подршку привреди и грађанима.

Незаобилазна тема на састанку били су проблеми у вези са исплатама лекарима и осталим медицинским радницима који су радили током пандемије, а Путин је критиковао владу, истичући да свега тога не би било да су формулације у владиним документима биле прецизније.

На опаску министра здравља Михаила Мурашка да је било много питања за губернаторе и главне лекаре у вези са тим исплатама, Путин је рекао:

„Питања увек има, за свакога, али да су налози владе од старта били јасни, транспарентни, лаки за контролу када је реч о исплатама за рад у посебним условима, онда не би било толико питања за лекаре који ионако раде од јутра до мрака, и губернаторе. И не би било потребе уносити исправке.“

Регионима је на то име опредељено 50,1 милијарда рубаља. А исплате се, иначе, крећу од 25.000 до 80.000 рубаља месечно за лекаре, медицинске сестре, раднике хитне помоћи и други медицински персонал који су директно били у контакту с пацијентима оболелим од короне.

На име исплате помоћи у износу од 10.000 рубаља за децу узраста од 3-16 година (а то је 22 милиона деце) биће издвојено 200 милијарди рубаља, навео је руски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала