„Јутјуб“ избрисао налог ТВ канала „Крим 24“, Москва: Неприхватљиво, дискриминација

CC0 / пиксабеј / Паметни ТВ
Паметни ТВ - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка платформа „Јутјуб“ избрисала је налог једног од главних кримских ТВ канала „Крим 24“, саопштила је та телевизија, наводећи да се све догодило изненада и после трогодишње успешне сарадње. Иста судбина задесила је још две агенције на руском „Ана њуз“ и „Њуз фронт“. Званична Москва каже да је реч о дискриминација медија на руском језику.

„То је урађено после трогодишње успешне сарадње без упозорења и објашњења. Око 30.000 претплатника, милиони прегледа, лајкова и коментара. Све је то пропало због хира америчке платформе. Редакција покушава да добије смислени одговор од службе подршке“, наводи се у саопштењу телевизијског канала.

Како су навели, све снимци и емисије биће постављене на веб-сајту канала.

Истичу да у последње време због таквих неочекиваних одлука америчког гиганта испаштају многобројни руски канали, информативни портали и блогери а да платформа то образлаже прилично нејасним формулацијама о кршењу правила коришћења, при чему ни сама баш не поштује правила.

Главни продуцент Олег Крјучков најавио је да ТВ канал намерава да тужи суду „Јутјуб“ који припада компанији Гугл.

У међувремену се огласило Министарство спољних послова које је затражило од профилних међународних структура да реагују. Наводе да је ТВ „Крим“ један од најпопуларнијих извора информација на Криму и да је он део кримског медија-холдинга који обухвата пет ТВ канала, три радио-станице, информативни портал и два сајта.

У Министарству констатују да је због потеза америчке друштвене мреже око 30.000 претплатника остало без приступа видео материјалима који су имали милионске прегледе.

„Америчка платформа је спровела рестриктивне мере под очигледно измишљеним изговором кршења правила тог хостинга. То што ‘Јутјуб‘ није изнео никакве уверљиве чињенице и то што руководство канала још нема никакав одговор је неприхватљиво “, наводи се у саопштењу и истиче да се потези платформе тумаче као дискриминација рускојезичних медија од платформи под контролом САД, које прибегавају и произвољној цензури садржаја на руском језику.

Посланик Думе са Крима Михаил Шеремет позвао је да се бојкотује америчка платформа.

„Кроз овај поступак видимо да никакве западне демократије и слободе речи нема. То је фикција. Још једном је хваљена западна демократија показала своје право лице“, сматра Шеремет.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала