Меморандум Пентагона процурео у јавност: Зна ли Вашингтон нешто више о корона вирусу

CC0 / Pixabay / Здание Пентагона в США
Здание Пентагона в США - Sputnik Србија
Пратите нас
У меморандуму Пентагона који је процурео у јавност, наведено је да се највиши званичници Министарства одбране САД спремају за могућност да се војска носи са пандемијом коронавируса све до 2021. године.

У меморандуму Пентагона је упозорено на реалну могућност да вакцина против ковида 19 не буде доступна пре лета 2021. године, преноси РТС.

„Пред нама је дуг пут, са могућношћу да корона вирус поново ојача. Стога, морамо усмерити пажњу на поновно покретање критичних мисија, повећање активности и неопходне припреме за случај да се ковид 19 препороди до краја године“, пише у тексту.

Званичници Пентагона нису потврдили веродостојност меморандума, али су навели да војска развија планове за рад у време пандемије и да ти планови личе на овај цитирани, али да ниједан од њих још није усвојен.

Планове још није одобрио врх Министарства одбране САД и нећемо нагађати шта би могло бити у коначној верзији“, речено је у Министарству.

У документу се траже појачано тестирање и регистар заражених, како би се пратио развој ситуације.

„Све индикације показују да ћемо током наредних месеци радити у окружењу у којем корона вирус циркулише. Тако ће бити све док не дође до масовне имунизације“, наведено је у документу.

Описани су и планови поновног покретања војних активности, укључујући војне вежбе и кретање оружаних снага.

Званичници Министарства одбране САД су раније изјавили да ће корона вирус бити препрека војсци све док вакцина не буде доступна, а министар одбране Марк Еспер је истакао да се војска припрема за „други талас епидемије, а можда и нешто више“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала