Напад хакера на „Мицубиши“: Мета — карактеристике јапанске хиперзвучне ракете

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаХакерски напад
Хакерски напад - Sputnik Србија
Пратите нас
Током хакерског напада на јапанског произвођача електронике „Мицубиши електрик“ могле су да буду украдене информације о борбеним ракетама у развоју, објавио је лист „Асахи“, позивајући се на изворе.

Према писању листа, хакери су могли да украду информације о карактеристикама хиперзвучних ракета, које је Министарство одбране Јапана наменило победницима учесницима тендера за развој прототипа наоружања. Међу њима је био и „Мицубиши електрик“, али компанија није добила поруџбину.

Нападнути подаци садрже карактеристике као што су максимални домет ракете, температурна стабилност, или пак снага мотора. Лист истиче да се те информације не сматрају државном тајном — карактеристике се могу променити пре почетка производње, али овај инцидент привукао је значајну пажњу у Јапану.

Министарство одбране Јапана с посебном пажњом је пратило развој сопствених хиперзвучних ракета од 2018. године. Почетком ове године сазнало се за хакерски напад такође на „Мицубиши електрик“. Нападачи су тада покушали да прикупе податке који се тичу одбрамбених поруџбина, електрификације и железнице.

Подсетимо, Јапан је 2018. године лансирао најмању на свету ракету носач СС-520, тешку само три тоне. Она може да се креће 23 пута већом брзином од брзине звука — 8,1 километар у секунди.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала