Неће бити потребни тестови за пет омиљених летовалишта Срба

CC0 / Pixabay / Плажа Трулос на Скијатосу
Плажа Трулос на Скијатосу - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемиолози из целог света за путовања у иностранство преписали су нам прво карантин, а онда су мере ублажили тестовима на корону. Наљутила нас је цена тестова у Србији.

За сада су најаве да ће од средине јуна до почетка јула бити укинути тестови за оне дестинације где наши грађани највише путују.

„Туризам је у Грчкој, Турској, Бугарској, Египту и Црној Гори важна привредна грана. Дакле, то су дестинације где неће бити потребни тестови, где ће се мерити температура и строго водити рачуна о социјалном дистанцирању, али ће туризам заживети у пуном обиму како га се сећамо и ранијих година“, рекао је директор „Јуте“ Александар Сеничић за телевизију „Прва“.

Како је објаснио, туристичке агенције ће добити стандардне протоколе како ће то изгледати кад је реч о смештајним објектима, пре свега, да ли ће се пунити до краја или ће бити празних соба.

„Знамо да шведски сто неће бити могућ ове сезоне због окупљања великог броја људи на једном месту. Људи ће бити послуживани по столовима, али проблем може да буде смањени капацитет смештаја или превозних средстава, што би довело до повећања цена, мада у овом тренутку нема најава. Удружење авио-превозника ’Ајата‘ изашло је са ставом да ћемо пунити авионе онако како је то било и раније, уз све мере опреза, маске и рукавице. Нећемо имати празних седишта ни у аутобусима. Водиће се рачуна на излазу из аутобуса и улазу у аутобусе“, додаје Сеничић.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала