Разјашњено зашто су лекари на снимку који обишао свет премијерки окренули леђа /видео/

© PixabayМедицинске сестре
Медицинске сестре - Sputnik Србија
Пратите нас
Медицински радници у Белгији незадовољни платама, смањењем буџета и недостаком особља штрајковали су годину дана пре него што су кренули у борбу против вируса корона. Њихови захтеви нису испуњени па су посету премијерке Софи Вилмс болници искористили да искажу протест окретањем леђа.

О том чину ком је и сам учествовао за РТ говорио је медицински техничар Николас Хоујокс.

Снимак доласка премијерке у болицу „Сент Пјер“ у Бриселу коју је дочекао шпалир медицинских радника окренутих њој леђима обишао је свет.

„Политичари су рекли да су чули наше захтеве и да ће учинити нешто, и постоји буџет остављен са стране за нас, али он никада није искоришћен“, рекао је он осврћући се на проблем недостатка особља и повећање обима посла, на које су указивали и пре короне.

Он каже да су радници када је почела пандемија усвојили мото „ћути и ради свој посао“. Међутим, када су сазнали да ће доћи премијерка Вилмс, искористили су прилику да поново искажу незадовољство јер су знали да је то добра прилика да их надлежни чују.

„Цео здравствени систем би требало да буде боље финансиран како бисмо ми могли да радимо боље, посебно у јавном сектору, тако да сви могу да добију једнак третман“, навео је Хоујукс.

Болница „Сент Пјер“ је иначе била главни центар борбе против вируса корона у Белгији и имала је довољно опреме када се догодила корона, међутим како истиче ипак, нису све болнице те среће.

У Белгији која има 11,5 милиона становника заражено је 55.791 људи, а умрло је 9.108.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала