Бугарска опозиција: Бугарска је немоћна пред ризиком од сиромаштва

© Depositphotos.com / RuletkkaЕвро у боји бугарске заставе
Евро у боји бугарске заставе - Sputnik Србија
Пратите нас
Извештај Европске уније о Бугарској, у коме аутори процењују да би у Бугарској могло завладати сиромаштво, у стварности је и више него објективан, иако су влада и провладини медији покушали да извештај представе као успех, рекао је заменик председника Бугарске социјалистичке странке Крум Зарков.

У извештају ЕУ о Бугарској аутори су скренули пажњу на недовољну борбу против корупције у земљи и прогнозирали су да би могло да завлада сиромаштво међу становништвом.

Према речима Заркова, такве прогнозе означавају да је Бугарска немоћна пред ризиком од сиромаштва међу становништвом.

„Стално говорите о људима који често траже 10-20-30 лева (10 лева – око 600 динара) како би саставили крај с крајем и платили рачуне. Ако говоримо језиком који ће сви разумети, Бугарска је земља са много сиромашних и мало богатих. Актуелна политика прави богате богатијим, а сиромашни остају сиромашни. Немогуће је утицати на прелазак из једног стања у друго помоћу државне политике, коју су у ЕУ оценили као једну од најслабијих у Унији“, истакао је он на заседању парламента.

Раније је министарка спољних послова Бугарске Екатерина Захаријева изјавила да најновији извештај ЕУ није никаква новост и да се не односи на Механизам за сарадњу и проверу, који је уведен у Бугарској и Румунији и који је усмерен на контролу корупције.

У јесен 2019. године тадашњи шеф Европске комисије Жан Клод Јункер изјавио је да је Бугарска испунила своје обавезе у оквиру тог механизма.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала