„Форбс” објавио листу најбогатијих руских наследника: Најбогатијем припада 18 милијарди долара

CC0 / / Долари
Долари - Sputnik Србија
Пратите нас
Часопис „Форбс” већ пети пут објављује ранг-листу најбогатијих руских наследника, а и ове године се на првом месту нашао Јусуф, једини син председника руке нафтне компаније „Лукоил” Вагита Алекперова, који може да рачуна на 18 милијарди долара.

Према „Форбсовој“ листи, на другом месту налазе се кћерка и син сувласника „Новатека“ Леонида Михељсона (по 10,1 милијарда долара сваком), док је на трећем месту син главног акционара „УГМК“ (Уралске рударско-металуршке компаније) Искандера Махмудова (девет милијарди).

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаВагит Алекперов
„Форбс” објавио листу најбогатијих руских наследника: Најбогатијем припада 18 милијарди долара - Sputnik Србија
Вагит Алекперов

Пошто је један од учесника ове рејтинг-листе, сувласник „ЛетерОне“ и „Алфа групе“ Михаил Фридман 2019. године добио кћерку, па сада има петоро деце, припало им је и ниже место на листи. Прошле године је свако од његове деце теоретски могло да рачуна на по 3,8 милијарди долара (12. место), док ове године сваком од њих припада по 2,8 милијарди (16. место).

У односу на прошлу годину, на листи се појавило и пет нових учесника из две породице — син и две кћерке сенатора Дагестана Сулејмана Керимова, као и син и кћерка већинског власника „Фосагра“ Андреја Гурјева.

Њима су препустили позиције деца директора „Алфа банке“ Петра Авена, којих је ове године више него претходне.

Форбс - Sputnik Србија
Још један Рус на „Форбсовој“ листи милијардера

Приликом припреме листе, часопис прегледа новчано стање милијардера и дели га на сву признату децу. На тренутном списку представљено је 20 породица, где ове године сваком детету припада најмање 2,25 милијарди долара, а укупан број деце у тим породицама је 51.

Према проценама „Форбса“, 16. априла ове године у Русији је евидентирано 103 милијардера, а њихово укупно богатство процењено је на 439 милијарди долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала