Москва: Интензивни контакти Путина и Трампа трају од марта

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и председник САД Доналд Трамп на самиту Г20 у Аргентини
Председник Русије Владимир Путин и председник САД Доналд Трамп на самиту Г20 у Аргентини - Sputnik Србија
Пратите нас
Од краја марта до данас председници Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп разговарали су шест пута телефоном, а тесни контакти два лидера биће настављени и у наредном периоду, саопштио је заменик иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

Са друге стране, навео је, поред контаката на највишем нивоу телефоном су разговарали и министри иностраних послова САД и Русије Мајк Помпео и Сергеј Лавров.

„Контакти се одржавају и на нешто нижим нивоима – разговарају представници амбасада, стручњаци на нивоу Министарства иностраних послова, али и других одељења руског спољнополитичког ресора“, истакао је.

Рјабков је такође рекао и да санкције, које је Америка увела Русији, коче процес обнове односа Москве и Вашингтона, међутим Русија неће бити та која ће молити за њихово укидање.

„Амерички притисци санкцијама на Русију се настављају. Ми нећемо молити да се санкције укину. Важно је напоменути да политика санкција изузетно негативно утиче на билатералне односе, а очигледно је да Америка не жели да се помири са реалношћу“, додао је.

Русија захвална Америци због послате помоћи

Истовремено, Рјабков је рекао да је Русија веома захвална Америци због помоћи коју је послала у виду респиратора за борбу против корона вируса.

„Јуче је стигла прва испорука респиратора из САД. Такви гестови су природни и треба их сагледавати искључиво кроз хуманитарну призму. Захвални смо америчкој страни због те помоћи“, рекао је.

Подсетимо, ускоро би требало да стигне и друга тура медицинске помоћи, а укупно би из Америке у Русију требало да стигне 200 респиратора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала