Путин упозорио: На јесен нам прети други талас короне

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаСитуация в Москве во время коронавируса
Ситуация в Москве во время коронавируса - Sputnik Србија
Пратите нас
У Русији је на јесен могућ други талас вируса корона, изјавио је председник Владимир Путин на састанку о епидемиолошкој ситуацији у земљи.
„Излазећи постепено из режима ограничења, у којима у значајном степену и даље живимо, треба да мислимо о томе шта говоре стручњаци, како домаћи, тако и њихове колеге у иностранству: да може бити и други талас, који је могућ негде на јесен, крајем октобра-новембра. Ми то такође треба да имамо у виду и треба да будемо спремни за такав развој ситуације“, рекао је Путин.

Председник је нагласио да се ситуација са короном у Русији стабилизује. Почело је смањење броја нових случајева. Како је нагласио шеф државе, динамика још увек није стабилна, „међутим, она ипак постоји“.

Са своје стране, шефица службе за фотосанитарни надзор „Роспотребнадзор“ Ана Попова изјавила је да је ширење короне у Русији достигло врхунац. По њеним речима, стручњаци говоре о стабилизацији ситуације и јасном тренду пада. Притом, она је нагласила важност поштовања свих захтева како се ситуација не би погоршала.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала