Једноставан трик помоћу кога ће јагоде дуже бити свеже

© Fotolia / MrecoЈагода са шећером
Јагода са шећером - Sputnik Србија
Пратите нас
Сезона је јагода, многима омиљеног воћа, па је добро знати како ово воће сачувати да не труне.

Према писању "Readers Digesta" потребан вам је само један састојак који сигурно имате код куће.

У једној посуди помешајте пола шољице сирћета и две и по шољице воде, а затим у то додајте јагоде и пустите да стоје неколико минута. Сирће ће уништити све бактерије које проузрокују брзо кварење, а после нећете осећати сирће.

После тога темељно осушите воће. Што их боље осушите, дуже ће трајати. Јагоде након тога можете спремити у фрижидер, а можете их држати у кутији обложеној папирном фолијом која ће покупити сву додатну влагу. Овај трик можете искористити и са другим бобичастим. Помоћу њега дуже ће остати свеже и купине и малине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала