Америка ставила још 33 кинеске компаније на црну листу

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗастава САД на згради Министарства трговине у Вашингтону
Застава САД на згради Министарства трговине у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчко Министарство трговине саопштило је да додаје 33 кинеске компаније и друге институције на економску црну листу због, како је образложено, кршења људских права и забринутости за америчку националну безбедност који укључују оружје за масовно уништење и друге војне активности.

Црна листа најновији је напор администрације америчког председника Доналда Трампа да нападне компаније које су везане за војне набавке и казни Пекинг због поступања са муслиманским мањинама, а до ње долази у тренутку када су лидери Комунистичке партије у Пекингу открили детаље плана о закону о националној безбедности Хонгконгу, преноси Танјуг, позивајући се на Ројтерс.

Одељење за трговину саопштило је да санкционише девет компанија и институција на основу тога што су „саучесници у кршењима људских права и злоупотребама почињеним у кинеској кампањи репресије, масовног произвољног притвора, принудног рада и надзора високе технологије против Ујгура“ и других.

Одељење за трговину је такође додало 24 владине и комерцијалне организације на економску листу због омогућавања набављања ствари које, како се наводи, може користити кинеска војска.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала