Додик: Недопустиво користити Председништво за приватне разговоре

© Срна / Миленко ШукалоМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да нема информацију да је бошњачки члан Председништва Шефик Џаферовић разговарао са вршиоцем дужности премијера самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем, а ако је до таквог разговора дошло, у питању је њихов приватни разговор.

Недопустиво је да се капацитет Председништва БиХ користи за приватне разговоре, посебно са људима који представљају самопроглашене земље и земље које БиХ није признала. Све што је саопштено, а односи се на ставове бошњачког члана Председништва, његов је приватни став, а не став Председништва БиХ“, истакао је Додик за Срну.

Он је подсетио да БиХ није признала самопроглашено Косово, нити ће то урадити док је Републике Српске.

„И ова ситуација сведочи о бесмислу БиХ и њеној неодрживости. У којој то још земљи на свету члан Председништва мора да демантује другог члана, и где се спољна политика води на начин да се институције, које су заједничке, приватизују на начин како је то урађено у овом случају“, рекао је Милорад Додик.

Из кабинета бошњачког члана и председавајућег Председништва БиХ, синоћ је саопштено је да су Џаферовићи и Курти телефоном разговарали, између осталог, о „билатералним односима и слободи кретања роба и људи“ између, како је наведено, две земље.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала