Русија формира нови арктички мега-регион са невероватним потенцијалом /фото/

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Уђи у фото-галеријуРавнина в Ямало-Ненецком автономном округе
Равнина в Ямало-Ненецком автономном округе - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
У Русији је планирано спајање Архангелске области са Јамало-Ненецким аутономним округом, што значи да ће се формирати нови арктички мега-регион, привлачан за инвеститоре. Развој локалне инфраструктуре учиниће нови регион атрактивним и за туристе.

У Поморју су у току јавне расправе о пројекту формирања новог субјекта у Русији, који ће настати спајањем Архангелске области и Јамало-Ненецког аутономног округа. Према писању портала „Двина њуз“, тема округлог стола, коме су присуствовали представници обе области, била је перспектива за развој туризма након формирања једног од највећих арктичких региона у Русији.

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Уђи у фото-галеријуПривремена насеобина у Јамало-Ненецком аутономном округу
Русија формира нови арктички мега-регион са невероватним потенцијалом /фото/ - Sputnik Србија
Привремена насеобина у Јамало-Ненецком аутономном округу

Према мишљењу учесника састанка, Архангелска област богата је јединственим природним лепотама и културом, због чега поседује огроман потенцијал за развој туризма. Штавише, та сфера би могла постати једна од главних карика у развоју економије, упоредо са шумарством и бродоградњом. Нови арктички мега-регион може рачунати на федералну подршку и долазак великих инвеститора.

„Административне границе не постоје када је реч о туризму. У нашим крајевима имамо очаравајућа села, веома интересантна туристима, и то не само руским туристима. Главни проблем представља путна инфраструктура. Тај проблем може решити промовисање новог региона као туристичког бренда, као и улагање у инфраструктуру“, истиче директорка за развој компаније „Голубино“ из Пинежског округа Архангелске области.
© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Уђи у фото-галеријуПејзаж Јамало-Ненецког аутономног округа
Русија формира нови арктички мега-регион са невероватним потенцијалом /фото/ - Sputnik Србија
Пејзаж Јамало-Ненецког аутономног округа

Према речима генералне директорке Северне туристичке компаније Татјане Мотовичеве, спајањем два региона побољшаће се животни стандард људи који раде у сфери туризма, становницима малих градова и села који пружају услуге у сфери транспорта, прехране, смештаја.

„Становници места, која посећују туристи, могу зарадити. Спајање две области ће омогућити да се за стране бродове направе јединствене маршруте дуж неприступачне обале Белог мора. Можемо добити јединствен, привлачан производ“, истиче Мотовичева.

© Sputnik / Ilya Timin / Уђи у фото-галеријуСтеновита планина на острву Бел на архипелагу Земља Фрање Јосифа, Архангелска област
Русија формира нови арктички мега-регион са невероватним потенцијалом /фото/ - Sputnik Србија
Стеновита планина на острву Бел на архипелагу Земља Фрање Јосифа, Архангелска област

Раније су вршилац дужности губернатора Архангелске области Александар Цибулски и вршилац дужности Ненецког аутономног округа Јуриј Бездудни потписали меморандум о намери да се формира нови субјекат Русије. Ако на референдуму иницијативу подрже становници оба субјекта, у Русији ће се појавити огромни северни регион са невероватним економским потенцијалом.

© Sputnik / Yuliy Akhromeev / Уђи у фото-галеријуКапела Светог Николаја Чудотворца у Архангелској области
Русија формира нови арктички мега-регион са невероватним потенцијалом /фото/ - Sputnik Србија
Капела Светог Николаја Чудотворца у Архангелској области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала