Црна Гора проглашава крај епидемије 2. јуна

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаБрзо тестирање на вирус корона у лабораторији клинике "Хадаса" у техно-парку "Сколково"
Брзо тестирање на вирус корона у лабораторији клинике Хадаса у техно-парку Сколково - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор Института за јавно здравље Црне Горе(ИЈЗ) Бобан Мугоша поручио је да би крај епидемије коронавируса у Црној Гори, уколико не буде нових случајева, могао бити проглашен почетком јуна.

"Ако не буде до другог јуна ниједног случаја коронавируса, онда можемо рећи да смо са овом епидемијом завршили", рекао је Мугоша.

Директор ИЈЗ-а упозорио је да је Црна Гора ипак добила само прво полувријеме и да грађани морају да прихвате да није све прошло, те да се морају придржавати свих мјера које су још на снази, као и да ће те мјере морати да поштују и они који долазе у Црну Гору.

"Овај вирус неће нестати тек тако и постоји могућност да је још увијек ту. Ми тестирамо и тражимо, а надамо се да ће тако и остати да га нема", рекао је Мугоша.

Премијер Црне Горе Душко Марковић ће се сјутра, како је најављено, обратити јавности поводом актуелне ситуације у вези коронавируса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала