Дачић и Боцан-Харченко: Пред нама је обнављање билатералних посета и наставак сарадње

© Ministarstvo spoljnih poslova, OGNJEN STEVANOVICИвица Дачић и Александар Боцан-Харченко
Ивица Дачић и Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија
Пратите нас
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко, услед побољшања епидмеиолошке ситуације у Србији, очекују поновно успостављање билатералних посета високог нивоа, саопштило је српско Министарство спољних послова, након данашњег састанка два званичника.

„Обе стране очекују да ће услед побољшања епидемиолошке ситуације у Републици Србији у најскорије време бити могуће обостране посете високог нивоа, као и наставак интензивне делатности у циљу развоја свих аспеката билатералне сарадње”, саопштено је из српског министарства.

Посета министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова Београду била је планирана 25-26. марта, али је одложена због пандемије вируса корона.

Према саопштењу, Дачић и Боцан-Харченко састали су се данас у Министарству спољних послова у Београду. Први потпредседник српске Владе још једном је захвалио Русији што је послала војне стручњаке Министарства одбране, који су током априла и маја помогли српским лекарима у борби против ковид 19.

Подсетимо, по налогу руског председника Владимира Путина, Русија је због пандемије вируса корона упутила помоћ Србији. На аеродром „Батајница” слетело је 11 руских авиона Ил-76 који су доставили опрему за епидемиолошко дијагностиковање и дезинфекцију објеката, специјалну медицинску опрему, средства за заштиту и 16 јединица војне технике.

Поред тога, у Србију су стигли и руски војни стручњаци, који не само што су помогли својим српским колегама у лечењу пацијената, већ су и дезинфиковали бројне објекте широм земље.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала