Десет нових модела „Ладе“: Уговор вредан скоро милијарду евра /видео/

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаХостеса на Московском салону аутомобила
Хостеса на Московском салону аутомобила  - Sputnik Србија
Пратите нас
Десет нових модела „Ладе“ биће представљено до 2026. године, док ће седам бити редизајнирано. Уговор руског произвођача и алијансе „Рено-Нисан-Мицубиши“, којим је предвиђен развој нових „Ладиних“, али и модела јапанско-француске корпорације у Русији, „тежак“ је готово милијарду евра.

Руски „Автоваз“ намерава да до 2022. године представи пет нових модела, док ће два редизајнирати, преносе руски медији.

У периоду од 2023. до 2026. планирано је још пет нових модела и рестајлинг такође пет модела.

Како је рекао Алексеј Лихачев, један од директора у „Автовазу“, план је да се уведе модернији дизајн спољашњости и унутрашњости, да се побољша комфор, уведу аутоматски мењачи и погон на природни гас.

Совјетски аутомобил ВАЗ 2101 Жигули - Sputnik Србија
Руска „Лада“ слави 50 година постојања

Заједно са партнерима из „Рено-Нисан-Мицубиши“ корпорације, „Лада“ дугорочно планира и модернизацију мотора, увођење погона на сва четири точка код више модела, али и технологију аутоматског управљања.

Међу новим моделима које ће „Лада“ избацити на тржиште, требало би да буду два компактна кросовера, нова породица аутомобила у Б сегменту, у ком је сада „лада гранта“, као и нови модел у нижој средњој класи („голф“ класа), у којој сада „Лада“ има „весту“.

„Автоваз“ је са алијансом „Рено-Нисан-Мицубиши“ потписао уговор који предвиђа да се у наредних 10 година у развој аутомобила „ладе“ и француско-јапанске алијансе у Русији уложи 70 милијарди рубаља, односно око 900 милиона евра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала