Експеримент у Москви: Апликација уместо личне карте

CC0 / Pixabay / Мобилни телефон
Мобилни телефон - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Министарство за дигитални развој, комуникације и медије Русије предложило је да се у Москви спроведе експеримент током кога би се за потребе коришћења одређених државних, општинских и других услуга, уместо личне карте, користила специјална апликација на мобилном телефону.

Према наводима, предвиђено је да се експеримент спроведе од 1. јула 2020. године до 31. децембра 2021. године.

Апликација ће добити назив „Мобилни идентификатор“, а планирано је да замени коришћење личне карте на територији Русије.

У складу с предлогом министарства, апликација ће замењивати личну карту, између осталог, приликом коришћења државних услуга електронским путем, на пример, приликом склапања електронских уговора о раду, као и приликом куповине авио и железничких карата за путовања унутар земље.

Према опису, апликација „Мобилна идентификатор“ је специјални софтвер, који ће се инсталирати на мобилне уређаје који имају приступ интернету, као што су смартфони и таблети.

Право на активирање апликације током експеримента имаће пунолетни руски грађани, са пребивалиштем у руској престоници који већ поседују личну карту, а да би се активирала мобилна апликација, грађани ће морати да доставе и своје биометријске податке.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала