Амбасадор Црне Горе у Србији: Одлука о отварању граница није коначна

Пратите насTelegramOdyssey
Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић изјавио је данас да Влада Црне Горе још није донела никакву коначну одлуку о отварању граница и да је црногорски премијер Душко Марковић рекао "да глобална кретања указују на проширење круга држава према којима би Црна Гора могла да отвори границу".

"Као што сте чули из изјаве премијера Црне Горе Душка Марковића Национално координационо тело треба да донесе одлуку која ће се примењивати од 1. јуна, а у складу са препорукама Института за јавно здравље", навео је Милошевић у писаној изјави за портал Мондо.

Милошевић је додао да је Марковић на основу става Института за јавно здравље саопштио да се очекује отварање граница са земљама које у овом тренутку испуњавају одређене епидемиолошке критеријуме, као и да је "јасно нагласио да ће се наредба односити и на друге земље које до њеног ступања на снагу буду испуниле те услове".

"Премијер је истакао да глобална кретања указују и на проширење круга држава према којима би Црна Гора могла да отвори границу", навео је Милошевић.

Истакао је да чврсто верује да ће се "врло брзо успоставити квалитетна комуникација између Црне Горе и Србије у погледу слободног кретања људи, поштујући све оно што су до сада, на квалитетан начин, предузеле и урадиле обе државе ради заштите здравља својих грађана".

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала