Милијардеру пропало тестирање ракете /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillОснивач компаније Вирџин милијардер Ричард Бренсон
Оснивач компаније Вирџин милијардер Ричард Бренсон - Sputnik Србија
Пратите нас
„Вирџин орбит“, компанија милијардера Ричарда Бренсона, покушала је тестирање ракете која би требало да носи сателите у свемир. Међутим, тестирање је пропало, пошто се ракета срушила одмах по лансирању.

„Вирџинов“ систем за лансирање састоји се од преправљеног „боинга 747“, названог „Космичка девојка“, који носи ракету и лансира је у ваздуху, преноси РТ.

Тестирање је започето са аеродрома у Калифорнији и све је текло по плану до тренутка лансирања ракете са авиона изнад Пацифика.

​Међутим, када је ракета ослобођена из авиона, тестирање је одмах прекинуто, саопштио је „Вирџин“ на Твитеру, али без детаља шта се догодило са ракетом и шта је кренуло наопако. Претпоставља се да се ракета одмах по ослобађању са авиона срушила у океан, срећом „боинг“ није претрпео никакву штету и вратио се у базу.

​Како је саопштено из „Вирџина“, проучиће податке са овог тестирања и већ припремају другу ракету. Додали су да су „кључни циљеви тестирања постигнути“.

Највећи конкурент у овом послу Илон Маск огласио се речима утехе да је он морао четири пута да тестира своју ракету пре него што је успешно лансирана.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала