Нова тактика уништавања: Руски снајперисти вежбали ликвидирање „непријатеља“ /видео/

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска војна снајперска пушка великог калибра (АСВК)
Руска војна снајперска пушка великог калибра (АСВК) - Sputnik Србија
Пратите нас
Снајперисти Источног војног округа, распоређени у Амурској области, Хабаровској покрајини и у Јеврејској аутономној области, развили су нову тактику уништавања „непријатељских“ дронова и хеликоптера уз помоћ савремених снајперских пушака великог калибра (АСВК).

Снајперски комплекс великог калибра је током извођења вежби показао највећу ефикасност током пуцања по ваздушним циљевима на удаљености већој од километра.

На основу искуства савремених оружаних сукоба, поменуто растојање сматра се оптималним за ликвидацију извиђачких беспилотних летелица и војне авијације потенцијалног непријатеља. 

Поред паљбе, снајперисти су вежбали начине кретања, камуфлажу положаја и бирали локације, а такође и посматрали мете и класификовали их по важности. Посебна пажња поклоњена је скривању од савремених термографских камера.

Широка примена нове тактике снајпера која подразумева борбу против ваздушних циљева планирана је у периоду летачке обуке која почиње у јуну.

АСВК „Корд“ се од 2013. године налази у саставу руског Министарства одбране. Комплекс може да користи и конвенционалне митраљеске метке калибра 12,7 милиметара и посебно направљену муницију за њега.

Прочитати још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала