Тајна три прстена које носи Кејт Мидлтон /фото/

© AFP 2023 / Andrew ChinПрстење на руци Кејт Мидлтон
Прстење на руци Кејт Мидлтон - Sputnik Србија
Пратите нас
Војвоткиња од Кембриџа често на домалом прсту носи три импресивна прстена. Стручњак за накит открио је разлог, намену и њихову вредност.

Када су се Кејт и принц Вилијам верили, војвоткиња је добила веречнички прстен од сафира који је некада припадао принцези Дајани. Прстен има централни сафир са дијамантима вреди око 365.000 долара, рекао је експерт Џошуа Џејмс за „Експрес“.

„Има овални сафир од 12 карата у белом злату од 18 карата, окружен је са 14 дијаманата. Направио их је Garrard & Co, бивши британски драгуљар краљевске породице“, рекао је сксперт.

​Када је дошао дан венчања, Кејт је добила велшки златни венчани прстен, следећи краљевску традицију.

„Њен једноставан златни венчани прстен направљен је од специјалног велшког злата – традиција која потиче из 1923. године – од Вартског, драгуљара из Лондона“, наставио је.

Објаснио је да вредност велшког златног прстена зависи од тежине и чистоће употребљеног злата. Према његовим проценама, војвоткињин прстен вероватно кошта око 2.400 долара.

„Једноставан и танак прстен показује невероватно ретко и прелепо злато од кога је направљен“, каже он.

© AP Photo / AnonymousБритански принц Вилијам ставља бурму на прст војвоткиње Кејт Мидлтон док код олтара у Вестминстер ебију током краљевског венчања у Лондону, 29. априла 2011.Британски принц Вилијам ставља бурму на прст војвоткиње Кејт Мидлтон док код олтара у Вестминстер ебију током краљевског венчања у Лондону, 29. априла 2011.
Тајна три прстена које носи Кејт Мидлтон /фото/ - Sputnik Србија
Британски принц Вилијам ставља бурму на прст војвоткиње Кејт Мидлтон док код олтара у Вестминстер ебију током краљевског венчања у Лондону, 29. априла 2011.Британски принц Вилијам ставља бурму на прст војвоткиње Кејт Мидлтон док код олтара у Вестминстер ебију током краљевског венчања у Лондону, 29. априла 2011.

Међутим, војвоткиња од Кембриџа носи и трећи прстен заједно са остала два, такозвани прстен вечности. Верује се да је то прстен који јој је поклонио принц Вилијам када му се родило прво дете, принц Џорџ.

Следећи традиционалну свадбену традицију, мајка троје деце такође је почела носити овај драгуљ на венчаном прсту.

Међутим, обожаватељи војвоткиње приметиле су да је трећи прстен почела да носи неколико година касније.

Поклањање прстена вечности се често користе за обележавање посебних прекретница у вези. Тај прстен краљица је поклонила принцу Вилијаму након веридбе.

„Прстен вечности аправљен је од 18-каратног белог злата, има 0,23-каратни дијаманти. Прстен долази од лондонског дизајнера Анушке и вредан је око 1.460 долара“, открио је стручњак.

​Напоменуо је да војвоткиња следи традицију ношења три прстена на једном прсту.

„Ношење бурме на првом месту значи да је оно ближе вашем срцу, након чега следи веренички прстен и прстен вечности. Изгледа да Кејт следи ову традицију“, закључио је.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала