Топ 5 најлепших и најнеприступачнијих места у Сибиру /видео/

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Уђи у базу фотографијаКодар
Кодар - Sputnik Србија
Пратите нас
Сибир и даље остаје један од најнеистраженијих предела са нетакнутом природом. Представљамо вам пет места посебне лепоте које су тешко доступна за туристе.

1. Мало море

Има ли ко да не зна за Бајкал? У том најчистијем и највећем резервоару пијаће воде налази се Мало море, такозвани мореуз који одваја највеће бајкалско острво Ољхон од копна. То је једино место на језеру где се вода загрева до температуре која је пријатна за купање.

2. Река Мана

Они који желе да виде ово чудо сибирске природе морају се припремити за 30 километара пешачења кроз слабо приступачне пределе.

3. Ивановска језера

Наводно, може се бесконачно гледати како вода тече, јер то делује смирујуће на људе. Ако се нађете тамо где се једно језеро улива у друго, време у потпуности губи значај. Такво место се налази у Републици Хакасији, где се спајају три Ивановска језера. Језеро се налази на подручју вечитих ледника и зато је добро познато љубитељима скијања. Овде се душа одмара.

4. Велики Чуљчински водопад

Водопад у републици Алтај. Тешко доступан за туристе. 

5. Кодар

Планински ланац у Забајкалу. То је зона сеизмичких активности – земљотреси су веома честа појава. Овде је природа заиста била издашна: планине у комбинацији са кристално чистим рекама и језерима чине ово место невероватно лепим и привлачним за планинаре и путнике.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала