Нове мере Кризног штаба: Публика се враћа на стадионе, окупљање до 1.000 људи

© Flickr / DAVID HOLTСтадион ФК Партизан
Стадион  ФК Партизан  - Sputnik Србија
Пратите нас
Од 1. јуна на спортским догађајима на отвореном биће дозвољено присуство публике уз дистанцу од једног метра, као и окупљање на отвореном до 1.000 људи, одлучено је данас на седници Кризног штаба.

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић рекла је за Танјуг да је на седници Кризног штаба којим је председавала премијерка Ана Брнабић, једногласно одлучено да се релаксирају мере у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Од 1. јуна грађани ће моћи да се на лични захтев тестирају и открију да ли имају антитела на корона вирус, а цена тог теста биће 1.200 динара.

„На тај начин ће моћи да испитају да ли имају антитела на вирус и да ли су дошли у контакт са вирусом у претходном периоду“, казала је Кисић Тепавчевићева.

Ова врста тестирања, позната и као елиса тестирање, моћи ће да се обави у свим домовима здравља, институтима и заводима за јавно здравље, у Заводу за заштиту здравља радника железнице и Заводу за заштиту здравља студената.

„Гледали смо да за грађане који желе да се тестирају на антитела, имамо симболичну цену“, рекла је она недавно и додала да држава неће ништа зарађивати на тим тестовима.

Раније донета одлука да класични тест на ковид 19 кошта 6.000 динара остаје и даље да важи.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала