Руски експерт указао које супероружје Русије може „поништити“ америчку моћ

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаОкеански вишенаменски систем "Посејдон"
Океански вишенаменски систем Посејдон - Sputnik Србија
Пратите нас
Подводни апарат "Посејдон" је специјално направљен за обуздавање нуклеарне агресије САД, рекао је листу "Известија" директор Бироа за војно-политичку анализу Александар Михајлов. Он је нагласио да је главни задатак тог оружја – држати на нишану непријатељску обалу.

„Узимајући у обзир могућности апарата, говоримо о приобалној територији САД“, навео је Михајлов.

Он је додао да је „Посејдон“ једино оружје своје врсте, које може „анулирати“ приобалну одбрану противника, притом толико јаког, као што су САД. Тактично-техничке карактеристике апарата су „застрашујуће“, јер „Посејдон“ може да носи 2 и више мегатоне борбеног експлозива.

„Експлозија толике снаге може да нанесе непоправљиву штети источној или западној обали САД и њиховом становништву“, навео је експерт.

Скоро немогуће је благовремено сазнати за приближавање „Посејдона“. Он може да се бори са средствима ПВО и ПРО. Апарат може да се креће брзином до 200 километара на час на дубини од 1 километра. То га чини неприметним за противника.

Михајлов је нагласио да „Посејдон“ може бити употребљен у случају нуклеарног рата, пошто је то оружје „Судњег дана“. Треба нагласити да су западни медији раније писали о „Посејдону“ и изражавали забринутост у вези са појавом новог оружја у Русији.

Раније је било саопштено да ће „Посејдон“ почети да се тестира на јесен ове године.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала