Твитер означио Трампов твит, Трамп: Твитер се меша у изборе!

© AP Photo / Rahmat GulДоналд Трамп, председник САД на екрану мобилног телефона
Доналд Трамп, председник САД на екрану мобилног телефона - Sputnik Србија
Пратите нас
Твитер је први пут позвао кориснике да провере податке у твитовима које објављује амерички председник Доналд Трамп, који је након тога оценио да се Твитер меша у америчке председничке изборе и гуши слободу говора.

Твитер је, наиме, упозорио кориснике да провере тврдње Доналда Трампа о гласању путем поште.

Трамп, који има више од 80 милона пратилаца на Твитеру, претходно је у објавама тврдио да би гласање путем поште било "у значајној мери непоштено" и да би резултирало "намештеним изборима".

Твитер је плавим узвичником испод тог твита упозорио кориснике да провере чињенице о гласању путем поште и усмерио их на страницу на којој се Трампове тврдње о гласачким листићима описују као "непотврђене".

Амерички председник одмах је у твиту одговорио Твитеру, оцењујући да се та компанија меша у америчке председничке изборе.

"Твитер потпуно гуши слободу говора и ја, као председник, нећу то допустити!", написао је Трамп.

Трамп је написао да је Твитер засновао своје тврдње на основу "лажних вести Си-Ен-Ен" и, како је навео, "Амазоновог Вашингтон Поста".

Твитер је потврдио да је то први пут да је примењено правило посебног обележавања на твиту председника САД-а, од када је раније овог месеца уведена нова политика компаније када је реч о пласирању "обмањујућих информација".

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала