Вучић о одлуци Црне Горе: Ми се у том блату нећемо ваљати

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је одлука Владе Црне Горе да не отвори границу за грађане Србије политичка и истакао да Србија неће уводити никакве мере и да неће затварати границе.

„Сви грађани Црне Горе су добродошли, дођите у Србији ми немамо никакав проблем са тим. Дођите у Београд, Крагујевац, Нови Сад где год хоћете“, рекао је Вучић новинарима.

Он је рекао да Србија неће да „улази у то блато“ и неће да зауставља грађане Црне Горе нити да мери ко је колико тестова вршио и од којих болести је ко умирао.

Црна Гора - граница  - Sputnik Србија
Црна Гора отвара границе 1. јуна, али не и за Србију

Вучић је уверен и да ће Црна Гора одлуку променити, јер ће њихови интереси то захтевати.

Он је навео да му нису јасни критеријуми по којем се одлучивало о томе за чије ће путнике Црна Гора отворити границе.

Упитао је како је Немачка на листи земаља чији грађани могу да уђу у Црну Гору, а која је имала много више мртвих од Србије и ко зна колико заражених и како могу ући грађани Аутрије и Словеније који пропорционално гледано имају значајно већи број мртвих него Србија.

„Ми ћемо да држимо наше границе отвореним то је не само у европском него и српском духу добрих и пријатељских и братских односа“, истакао је Вучић.

Упитан за одлуку Директората цивилног ваздухопловства да „Монтенегро ерлајнсу“ не дозволи слетање на београдски аеродром, Вучић је рекао да је то логична одлука.

„Да није донета та одлука Директората, како бисмо ми то раздвајали ко може да уђе у авион у односу на одлуку Владе Црне Горе - да ми пребројавамо њихова зрнца, да ко је из Црне Горе може да уђе, а ко није не“, рекао је Вучић.

Он је навео да ће улаз у Србију бити затворен за припаднике криминалних кланова.

„То је од 50 до 100 људи, припадника криминалних кланова са Јадрана, из Црне Горе“, рекао је Вучић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала