Јужна Кореја враћа карантин

© AP Photo / Kim Do-hoonМедицински радници долазе на посао у болницу у Даегу у Јужној Кореји
Медицински радници долазе на посао у болницу у Даегу у Јужној Кореји - Sputnik Србија
Пратите нас
Јужна Кореја пријавила је данас највећи скок у броју случајева вируса корона после више од 50 дана и саопштила да ће применити оштрије мере карантина у наредне две недеље.

Влада је на ванредној седници одлучила да поново затвори јавне објекте попут паркова, музеја и државних позоришта у области Сеула у наредне две недеље, како би успорила ширење вируса корона.

Званичници саветују приватне школе и играонице да се затворе током тог периода или на неки други начин примене мере за борбу против вируса.

„Наредне две недеље биће кључне у обуздавању инфекције“, рекао је министар здравља Парк Неунг-ху и позвао грађане да избегавају окупљања која нису неопходна, а компаније да поново уведу рад од куће.

Директорка корејског Центра за контролу и превенцију Џеонг Еун-Кјеонг рекла је да ће Јужна Кореја можда морати поново да уведе рестриктивне мере физичке дистанце, наводећи да је здравственим радницима све теже да прате како се вирус преноси.

„Даћемо све од себе да пратимо контакте и применимо превентивне мере, али су ти напори ограничени“, рекла је она.

Корејски Центар за контролу и превенцију болести саопштио је да је 67 од 79 нових случајева из Сеула, где живи половина од 51 милиона становника Јужне Кореје, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала