Шта би требало да знате ако сте отворили наменски рачун за 100 евра?

© ФотоПријава за 100 евра
Пријава за 100 евра - Sputnik Србија
Пратите нас
Пријављивање за једнократну помоћ државе од 100 евра траје до 5. јуна, а до 7. јуна сви који су се пријавили, требало би да добију новац.

Како преноси портал „Б92“, дневно око пола милиона грађана добије новац. Некима 100 евра у динарској противвредности легне на рачун без обавештења, а други добијају поруку у којој, између осталог, пише „ковид 19 уплата“.

Процес провере да ли је новац легао на рачун или није је једноставан, а потребно је да на сајту idp.trezor.gov.rs изаберете опцију — Провера статуса пријаве.

© Фото : Министарство финансија СрбијеПровера статуса пријаве за физичко лице - пријава за помоћ од 100 евра
Шта би требало да знате ако сте отворили наменски рачун за 100 евра? - Sputnik Србија
Провера статуса пријаве за физичко лице - пријава за помоћ од 100 евра

После тога, потребно је да унесете ваш ЈМБГ и број личне карте, након чега ћете добити обавештење о статусу ваше пријаве.

Многе занима да ли средства са наменског рачуна морају да подигну у банци или могу директно да се преусмере на разна плаћања.

„Средства са наменског рачуна се уз личну карту подижу у готовини. Након што средства буду подигнута, наменски рачун који је отворен само у ту сврху, биће угашен. Ипак, држављанин није ограничен, те може да у уговорном односу са банком дефинише и додатне услуге које би користио код конкретне банке, а које би се односиле на наведена средства“, наводи се објашњењу на сајту Министарства финансија.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала