Чија је земља у Републици Српској — Уставни суд одлучио у корист БиХ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБосна и Херцеговина
Босна и Херцеговина - Sputnik Србија
Пратите нас
Уставни суд БиХ усвојио је захтев Министарства одбране у Савету министара о књижењу на БиХ више од 250.000 квадратних метара земљишта у општини Фоча, које је у поседу Републике Српске, преноси РТС.

Суд је Апелацију Министарства одбране усвојио на последњој седници 20. маја, а у образложењу се наводи да постоји повреда права на правично саслушање и да се укида пресуда Окружног суда у Требињу од 24. јануара 2018, те да овај суд у најкраћем року донесе нову одлуку.

Према писању бањалучког „Гласа Српске“, правобранилац Републике Српске Миломир Говедарица рекао је да је ово само још један у низу покушаја од Правобранилаштва БиХ, односно Министарства одбране, да противно нормама буду укњижена права својине у корист БиХ.

„Све надлежне организационе јединице Правобранилаштва Српске предузеле су и предузимају све неопходне радње у више таквих предмета са циљем да заштите имовину Републике Српске“, рекао је Говедарица.

Члан Одбора Народне скупштине за уставна питања Перица Бундало каже да је Уставни суд БиХ у превише наврата до сада исказао намеру да мења правни и политички поредак у БиХ.

„Уставни суд БиХ одавно је почео да излази из оквира својих надлежности, а спорови у вези са војном имовином и посебно пољопривредним земљиштем Републике Српске то само потврђују“, рекао је Бундало, који је и шеф Клуба посланика ПДП-а у Парламенту РС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала