На руској ракети откривено цурење отровног горива

© Фото : Roscosmos / Ivan Timoshenko / Pavel Shvets / Yuzhny Space CenterПуск ракеты-носителя "Союз-2.1б" с разгонным блоком "Фрегат" и 34 космическими аппаратами OneWeb на борту с космодрома Байконур
Пуск ракеты-носителя Союз-2.1б с разгонным блоком Фрегат и 34 космическими аппаратами OneWeb на борту с космодрома Байконур - Sputnik Србија
Пратите нас
Цурење отровног горива примећено је на руском потисном блоку „Фрегат“, који се складишти на космодрому „Куру“ у Француској Гвајани, специјалисти ће почетком јуна кренути из Русије како би решили тај проблем, саопштио је представник прес-службе „Роскосмоса“.
„Француска страна је 21. маја саопштила да је на месту где се чува потисни блок 'Фрегат' на космодрому Куру у Француској Гвајани регистрована периодична сигнализација система за детекцију испаравања оксидационог агенса (азот тетроксида)“, саопштио је саговорник агенције.

Он је истакао да руководство Научно-производног удружења „Лавочкин“, компанија „Главкосмос“ и Центар за експлоатацију објеката копнене космичке инфраструктуре предузимају све кораке како би проценили ситуацију и обезбедили потребне мере, као и да организују одлазак групе специјалиста у Француску Гвајану.

„Долазак групе у космички центар у Гвајани очекује се у првој половини јуна ове године. Сви радови биће изведени уз поштовање санитарних и епидемиолошких захтева“, додао је представник прес-службе „Роскосмоса“.

Према његовим речима, „Фрегат“ је смештен у просторији која испуњава све међународне безбедносне стандарде, укључујући и еколошке безбедности, и не представља претњу по особље и околину.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала